Fermivin LS2 Drojdie uscată
Descrierea produsului:
Folosit în vinificație, selectat special și prelucrat în laboratoare, drojdia de vin nobil este împărțită într-un număr de rase, în funcție de preferința substratului (tip de fructe, concentrație de zahăr), viteza și productivitatea producției de alcool.
Caracteristica produsului:
Celulele cu drojdie foarte active uscate într-o cantitate de 7 g. O singură doză este suficientă pentru a prepara până la 35 l de vin.
Fermivin LS2 (Saccharomyces bayanus) - pentru vinurile albe, roșii și roze. Ideal pentru vinurile spumante. Se caracterizează printr-o fermentare rapidă și completă, foarte puține sedimente și claritate rapidă. Toleranța la alcool aprox. şaisprezece%.
În cazul drojdiei uscate cu fluide, nu este necesară o pre-propagare și activare. Se recomandă efectuarea rehidratării inițiale, care constă în amestecarea drojdiei cu aprox. 100 ml apă caldă și lăsați cca. 15 min la temperatura camerei. Depozitați drojdia într-un loc rece și uscat.
Beneficiile drojdiei nobiliare de vin:
- Toleranță la alcool aproximativ 14-18%
-Rezistența la niveluri ridicate de zahăr (miere sau universal), dioxid de carbon, taninuri
-Resista la un continut mai mare de sulf. ex. după utilizarea metabisulfitului de potasiu
-Procesul de fermentare cu participarea lor este mai rapid, reducând probabilitatea de infecție
-Vinul finit este stabil și bine fermentat
Defecte de fermentare asociate cu utilizarea drojdiei necalitative:
-Toleranța la alcool doar aproximativ 10%.
-Rezistență scăzută la acizi, concentrație mai mare de zahăr, o cantitate mare de tanini.
-Fermentarea cu participarea lor nu apare adesea până la sfârșit.
- Vinul finit este adesea instabil, ușor contaminat.
-Coloarea vinului este adesea instabilă.
-Gustul și aroma vinului finit este în mare măsură un rezultat accidental.
AVERTIZARE: În toate etapele pregătirii unui pansament de drojdie, este extrem de importantă menținerea condițiilor sterile. O atenție deosebită trebuie acordată curățeniei vasului în care va crește drojdia.