Pectoenzima este un preparat enzimatic care facilitează prepararea sucului de fructe. Adăugarea de pectoenzimă determină slăbirea structurii fructelor, ceea ce în etapele ulterioare favorizează o bună clarificare a lichidului. Avantajul acestui produs este că menține o activitate constantă pentru utilizare pe toată durata de valabilitate atunci când este depozitat la temperatura camerei.
Caracteristici importante:
• Volum 10 ml
• Pentru 50 kg de fructe
• Extracția mai ușoară a sucului și clarificarea vinului
Instrucțiunile de utilizare:
Se toarnă fructele mărunțite cu puțină apă (1-2 L la 10 kg de fructe) la 40 ° C pentru fructe de pădure și 80 ° C pentru mere, pere, prune, gutui. Se adaugă pectoenzima dispersată în 100 ml apă la temperatura camerei, când temperatura masei fructelor scade la 40 ° C. Se amestecă totul bine și se lasă acoperit într-un loc cald timp de 9-15 ore. După acest timp, stoarceti sucul.
Ingrediente: enzimă pectolitică