Sticlă de vin 54 l într-un coș de plastic.
Containere de sticlă cu gât îngust pentru fermentarea vinului, berii, mierii și lichiorurilor. Corpul detașabil din plastic vă permite să spălați bine sticla, protejând în același timp sticla de rupere.
Opritoarele potrivite cu un cilindru de 54 l
- dop de cauciuc cu diametrul de 54 mm, cu o gaură pentru tubul de fermentare (sticlă sau plastic).
-dop de pluta cu diametrul de 55 mm, fara deschidere pentru inchiderea cilindrului
-cap / dop de cauciuc
Caracteristică
Sticla din care sunt fabricate buteliile este sticlă de sodă, care are toate certificatele care permit contactul cu alimentele.
cerere
Cilindrii nu trebuie spălați în apă caldă sau expuși unor schimbări bruște de temperatură (trecerea de la o cameră rece la una caldă), o temperatură prea ridicată poate deteriora sticla. Se recomandă spălarea buteliilor în apă caldă cu un dezinfectant, de ex. metabisulfit de potasiu
Avantajul cilindrilor este etanșeitatea mare și capacitatea de a „spiona” procesul de fermentare. Din punct de vedere practic, se recomandă efectuarea primei fermentații împreună cu tortul într-un rezervor de fermentație, apoi după prima decantare și stoarcere a tortului, să se efectueze fermentarea ulterioară într-o sticlă de sticlă.
ATENŢIE
Datorită tensiunilor mari care apar în timpul fermentației violente, în acest moment se recomandă închiderea balonului cu un tampon de bumbac mai puțin dens, astfel încât balonul să nu izbucnească.